12/10 - Äntligen är han här! Välkommen Zolo Golden Snowflake!
Zolo är efter NoUch Titti-Nalle & Fiva's Irja. Där bakom ligger min stora favorit NoUch Nord uch C.I.B Martenlake's Mojo Meo Voto "Greven", samt en hel del annat smått och gott, som tex våra egna linjer bl.a Cevitas Heavy Hope. Mer om det kommer!

Så som vi har längtat och äntligen var det dags 8/10 att möta upp Liv Elin och hennes mamma Eli som hade kört de långa milen från Norge för att spendera helgen med oss. Det var kärlek vid första ögonkastet när jag såg Zolo från bilen & tårarna rann, något som skulle upprepa sig under helgens gång.

På lördag var det dags för Internationell i Sundsvall. Lakritz var först ut med klassvinst, men tyvärr inget CK. Därefter var det Stjärnas tur, hon blev placerad 3:a med hp. Leija gumman fick en slät 1:a men fin kritik. Jag visade Evita, Cevitas Curemida Girl, ägd av Gerd Svensson på Curemidas kennel. Även hon vann sin klass med Ck och slog därefter till med att bli bästa tik med cert & cacib. I Bir & Bim mötte vi härliga Lejonklippans Just A Happy Fellow, han blev BIR & Evita Bim. Vilken lycka och vilken känsla att få visa goa Evita! I sedvanlig ordning så grät jag en skvätt av glädje =)

Dagen efter var det dags för lejonspecial i Timrå ridhus. Dit hade jag anmält Zolo. Han debuterade storartat i ringen med att bli Bisvalp! Så lycklig! Pricken över I:et var att Zolos uppfödare Liv Elin var på plats och fick dela glädjen med mig!

Lakritz blev 2:a i öppenklassen, Leija 4:a i öppenklassen och Evita slog till och blev 4:e bästa tik! Zolos pappa Titti-Nalle vann öppenklassen och slutade som 5:e bästa hane! Vilken helg!! Tusen tack till Gerd för gästfriheten. Stora kramar till Liv Elin & Eli för en superhärlig helg och för äran & förtroendet att få köpa Zolo!

 

29/8 Leonbergerspecial i Motala
Vi har varit på leonbergerspecial i Motala med fantastiska resultat!! Cevitas Comfortably Numb, Lakritz, vann dagens största klass med CK, därefter slog han till och blev 4:e bästa hane med sitt 2:a cert!! Det har verkligen varit en strålande sommar för Lakritz som har fått flertalet bästa hanhundsplaceringar samt 2 cert! Stort grattis till Anna & Pelle, jag är så stolt!!

Stjärna gjorde en strålande insats (efter byte av godis) i unghundsklass. I stor konkurrans, 20 st, slog hon till och blev 2:a bästa unghund med Ck! Jag är så stolt över min Stjärnis!

Glädjetårarna rann mest hela dagen, vilken fantastisk känsla det var att få visa Stjärna till sin placering och få se sin egen uppfödda hund vinna så stort! :-)

Stort grattis säger vi också till Liljas syster Tindra som hedervärt blev BIR samt till pappa Himmo, 10 år gammal, blev Bim veteran. Inte ett endaste grått hår på honom! Härliga pappa!

 

3/6 En guldklimp är född
Så kom han äntligen till världen, vår goa Simon! Mors Dag förde med sig den bästa tänkbara presenten en mamma kan få, nämligen världens goaste Simon =) Det är underbart att ha ett knytte till att ta hand om och jag skulle kunna sitta hela dagarna och bara njuta av mina underbara barn! Lova tycker det är toppen med en lillebror och verkar längta tills han blir större så han kan leka med henne =)

Under tiden har Leija blommat upp till en vacker tösabit och har visat framtassarna i ringarna. I Sundsvall ställdes hon i öppenklass för första gången med bravur, 4:e bästa tik! Kritiken löd: Typiskt huvud, stark muskulös nacke, bra utvecklad muskulös kropp, goda vinklar, bra pigment & pälskvalité, bra temperament.

Sedan har hon hunnit varit med på specialen i Österbybruk där hon slutade som reserv i unghundsklass. Kritiken löd:

Feminint välskuret huvud. Mörka vackra ögon. Välplacerade och välburna öron. Utmärkt hals och överlinje. Goda vinklar fram och bak. Bra bröstkorg och förbröst. Rör sig mycket bra från sidan. Aningen trång i bak. Välpresenterad.

Husse Patrik vann titeln dagens bästa manliga handler, snyggt jobbat!

Dagen efter var det dags för Skk's internationella utställning, även denna i Österbybruk. Leija slog till igen och blev 4:e bästa tik! :) Kritiken löd:

23 mån. Mycket snygg tik med prima huvud. Fin halslängd. Bra överlinje. Välvinklad runt om. Står i bra päls. Prima propotioner i längd på kroppen. Mycket snygga effektiva rörelser med långa steg.

Stort grattis till Jane & Patrik från en mycket stolt uppfödare!!

Stjärna var även med på specialen, snyggt visad av Sofie. Hon fick en 1:a i unghundsklassen men blev oplacerad. Stort tack Sofie för all hjälp!

 

10/4 Inga valpar
Pga att vi har upptäckt omfattande fukt och mögelskador i huset kommer jag inte att para Miranda i sommar.

 

1/3 Utställningspremiär
Igår gick Mirandas utställningspremiär av stapeln på Söderhamns inofficiella utställning. Hon skötte sig med bravur både i och utanför ringen. Hon blev till slut BIG 3. Domare var Jan Ericsson, Big finalen dömdes av Patric Ragnarsson. Tusen tack till Jane, Patrik & Sofie för trevligt resesällskap! Vintra ställdes också men blev tyvärr utan Hp pga att hon är lite överbyggd för tillfället, men hon fick fin kritik. Leija blev 2:a efter Miranda, grattis!

Idag har vi haft premiär i skogen, Miranda fick vara lös för första gången. Det tyckte hon var superskoj även om alla 3 fick hoppa sig fram i snön, rymningssäkert i alla fall =)

 

26/2 Miranda
Nu har Miranda snart bott hos oss i 3 veckor. Allting går strålande, hon är en riktig prinsessa! Hon har verkligen anpassat sig bra, likaså Stjärna & Lilja. Hullet börjar komma tillbaka, nu väntar vi på lite mer päls så ska vi ta oss ut i ringarna medan tid finns. Sedan kommer ju tillökningen i Maj, då blir det lungt på utställningsfronten, men vi laddar för 3-dagars i Jönköping! På söndag ska vi stråla samman med Jane & Patrik för en inofficiell i Söderhamn. Jag hade anmält Stjärna men de var så snälla och lät mig byta hund när Miranda kom in i våra liv. Så det blir hennes första utställning sedan hon var valp, spännande!

Förra helgen var vi i Köping på lejonspecial. Stjärna fick nöja sig med en 2:a för domaren tyckte att hon hade en något tunn underkäke. För övrigt tyckte hon att Stjärna var en mycket flott tik. Miranda fick följa med för träningens skull och hon tog hela dagen med ro, lilla maskoten =)

Vintra gjorde en fin insats i valpklassen och blev 4:a med hp och bra kritik.

Stjärnas officiella Ed resultat har kommit och det blev Ed Ua!! =) Hd prel grad B, på pappret stod det A/B. Jätteskönt att ha 3 friska fina flickor här hemma!

 

12/2 Stjärna ögonlyst röntgad
Idag har vi var och ögonlyst Stjärna samt ED röntgat henne, passade på att ta en plåt på höfterna också och allting såg bra ut. Öga UA, så inväntar vi SKK's avläsning! Jag är så glad att lilla älsklingen är okej!

Miranda har boat in sig ordenligt och beter sig som att hon alltid bott här. En helt underbar tjej!

 

8/2 Välkommen hem Miranda
Vi säger, VÄLKOMMEN HEM MIRANDA!! Jag har fått äran att ta hem Villmobackens Forver Young. Hon kom till oss igår och vi håller på att bekanta oss som bäst. Stjärna är överlycklig över sin nya kompis, de leker & far runt så snön yr på gården. Lilja uppför sig som en dam och tycker nog att det är ganska skönt att slippa Stjärnas bus hela dagarna =)

Miranda, som hon till vardags heter, är efter NORDJV-03 NORDUCH DKUCH Teamaides Exquisite Eeyore & Lejonklippans Smilla Skeppmora. Hon är röntgad Hd A Ed UA samt ögonlyst UA.

Tusen tack Marina för denna fantastiska tös!

Stjärna fick följa med Pia & Mathias till Göteborg på utställning, med mycket bra resultat! Kritikerna finns att läsa under hennes utställningssida. Tusen tack till Pia & Mathias för att ni tog med henne.

 

 
 
  - Hem - Om oss - Våra hundar - Hundar vi minns - Kullar - Valpar - Våra Underbara barn - Länkar - Nyheter - Gästbok -
© Cevitas kennel 2010